Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Za rekonstrukciju 11 ulica više od milion KM

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovore sa izabranim izvođačima radova, preduzećima “Ilidža putevi” iz Istočnog Sarajeva i paljanskim “Velike šume” i “Stanišić” za rekonstrukciju 11 ulica iz ove lokalne zajednice.
Ovim činom biće ozvaničen početak realizacije značajnih projekata u oblasti putne infrastrukture u vrijednosti od 1.025.000 KM.

Jugović je izjavio novinarima da je riječ o infrastrukturnim projektima koji su planirani za ovu godinu i da su sredstva obezbijeđena iz budžeta opštine.

“Ovih dana uvodimo pet izvođača. Danas su prisutna tri izvođača radova na potpisivanju ugovora i drago nam je da nećemo izgubiti građevinsku sezonu, s obzirom na to da je ona veoma kratka na Palama”, rekao je Jugović i zahvalio izvođačima koji su ispoštovali sve ponude i ostali u roku opcija važenja ponude, bez obzira na sva poskupljenja na tržištu.

Opština Pale

On je ukazao da bilo kakav poremećaj tenderskih procedura, gubljenje vremena znači jedan zastoj, a infrastruktura ne smije da trpi jer se razvoj lokalne zajednice ogleda u razvoju ovakvih projekata.

Jugović je istakao da će, uz sedam prenesenih ulica iz prošle godine i ovih 11, za koje su danas potpisali, Pale postati veliko otvoreno gradilište, te da je kao načelnik lokalne zajednice ponosan na to.

On je napomenuo da su nastojali da obuhvate što više ulica i to se odnosi na jedan dio puta prema Orlovači u Sumbolovcu, Ulice Ive Andrića od Policijske uprave prema Tronu, te most prema Lukama, jer su najkritičnije.

Prema Jugovićevim riječima, u narednom periodu će ići dalje sa raspisivanjem i izgradnjom ulica, a dio sredstava Vlada Republike Srpske odvojila je za rekonstrukciju Ulice srpskih ratnika i, uz ulaganje u objekat Fizičke kulture i sporta, Policijske uprave Istočno Sarajevo, sa kojima će ovih dana potpisati ugovor, lokalna zajednica definitivno može biti zadovoljna.

Menadžer u firmi “Velike šume” sa Pala Žana Borovčanin rekla je da njihovo preduzeće u kontinuitetu učestvuje u procesu dođele ugovora na području paljanske opštine, te da su u ovom procesu dobili tri ugovora za sanaciju i asfaltiranje ulica u procijenjenoj vrijednosti od oko 200.000 KM.

Borovčaninova je navela da su zadovoljni sa dosadašnjom saradnjom sa lokalnom zajednicom i da se nada da će i u budućnosti biti nastavljen taj trend, a poslove završiti u dogovorenom roku uspješno i odgovorno.

Filter 2019