Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Пале: За реконструкцију 11 улица више од милион КМ

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговоре са изабраним извођачима радова, предузећима “Илиџа путеви” из Источног Сарајева и паљанским “Велике шуме” и “Станишић” за реконструкцију 11 улица из ове локалне заједнице.
Овим чином биће озваничен почетак реализације значајних пројеката у области путне инфраструктуре у вриједности од 1.025.000 KМ.

Југовић је изјавио новинарима да је ријеч о инфраструктурним пројектима који су планирани за ову годину и да су средства обезбијеђена из буџета општине.

“Ових дана уводимо пет извођача. Данас су присутна три извођача радова на потписивању уговора и драго нам је да нећемо изгубити грађевинску сезону, с обзиром на то да је она веома кратка на Палама”, рекао је Југовић и захвалио извођачима који су испоштовали све понуде и остали у року опција важења понуде, без обзира на сва поскупљења на тржишту.

Општина Пале

Он је указао да било какав поремећај тендерских процедура, губљење времена значи један застој, а инфраструктура не смије да трпи јер се развој локалне заједнице огледа у развоју оваквих пројеката.

Југовић је истакао да ће, уз седам пренесених улица из прошле године и ових 11, за које су данас потписали, Пале постати велико отворено градилиште, те да је као начелник локалне заједнице поносан на то.

Он је напоменуо да су настојали да обухвате што више улица и то се односи на један дио пута према Орловачи у Сумболовцу, Улице Иве Андрића од Полицијске управе према Трону, те мост према Лукама, јер су најкритичније.

Према Југовићевим ријечима, у наредном периоду ће ићи даље са расписивањем и изградњом улица, а дио средстава Влада Републике Српске одвојила је за реконструкцију Улице српских ратника и, уз улагање у објекат Физичке културе и спорта, Полицијске управе Источно Сарајево, са којима ће ових дана потписати уговор, локална заједница дефинитивно може бити задовољна.

Менаџер у фирми “Велике шуме” са Пала Жана Боровчанин рекла је да њихово предузеће у континуитету учествује у процесу дођеле уговора на подручју паљанске општине, те да су у овом процесу добили три уговора за санацију и асфалтирање улица у процијењеној вриједности од око 200.000 KМ.

Боровчанинова је навела да су задовољни са досадашњом сарадњом са локалном заједницом и да се нада да ће и у будућности бити настављен тај тренд, а послове завршити у договореном року успјешно и одговорно.

Filter 2019