Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Завршна манифестација “Дана књиге” 24. маја

Извор: Филтер

И ове школске године, Актив професора српског језика и књижевности организовао је једномјесечно занимљиво дружење с књигом, које је почело на Свјетски дан књиге и ауторских права а завршава се на Светог Ћирила и Методија.

За овогодишње „Дане књиге“ осмишљене су разне активности – разговор о гуслама и епским народним пјесмама, представање српских средњовјековних манастира, презентација и разговор о средњовјековној књижевности и њеном значају у српској култури, презентација и разговор о огромној и многостраној културној дјелатности Вука Стефановића Караџића, презентација о Јасеновцу и разговор о пјесми Боре Капетановића.

Дио овогодишњег програма је и представљање лика и дјела Светог владике Николаја Велимировића, као и презентације Значај рада Ћирила и Методија, Мирослављево јеванђеље и остали важни споменици српске писмености и културе, те дружење са основцима на манифестацији “Читалићи”. Писала су се писма за вољене особе, а расписан је литерарни конкурс на тему “Читај, човјече, да не будеш говече”.

Позивају се сви малишани из вртића, ученици основних школа, васпитачи, наставници, и грађани Пала да се придруже на завршној манифестацији “Дана књиге” 24. маја на шеталишту од 11.30 часова.

Завршне активности одржаће се 24. маја на дан Светог Ћирила и Методија, када ће у просторијама школе ученици одржати презентацију о животу и раду Светог Ћирила и Методија, а затим кренути у шетњу до фонтане гдје ће бити постављен штанд гдје се може даровати књига за библиотеку.

Filter 2019