Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Akcija čišćenja okupila 500 učesnika

Izvor: Srna

Na Palama je danas počela velika akcija proljećnog čišćenja kojoj se odazvalo 500 učesnika.
Ovoj akciji odazvala su se paljanska preduzeća, ustanove, studenti, đaci, mališani vrtića “Bubamara”, te sportske, nevladine i organizacije mladih pri političkim partijama, kao i udruženja građana.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović naveo je da je dobro što svaku ljetnu sezonu počinju na ovaj način, podizanjem ekološke svijesti, čišćenjem i uređenjem lokalne zajednice.

“Naše Pale moramo da održavamo čistim, a to doprinosimo i kroz sadnju drveća, cvijeća, održavanjem zelenih površina”, rekao je Jugović i zahvalio svima koji svojim ponašanjem čuvaju okolinu.

Direktor paljanskog preduzeća “Komunalno” Bogdan Klačar izjavio je da je organizovana tradicionalna akcija čišćenja Pala kojoj se odazvalo 500 učesnika, s ciljem da se podigne ekološka svijest, te da najmlađe stanovnike poduče očuvanju životne sredine.

Klačar je rekao da su podijeljene vreće, rukavice, a mlađi učesnici raspoređeni u užem centru opštine.

“Obuhvaćena su izletišta, ruralni dijelovi, magistralni put, lokalitet Jahorina, Dvorišta, dio učesnika je u Sumbolovcu kod pećine Orlovača, koja će uskoro biti otvorena za posjetioce”, napomenuo Klačar.

On je dodao da će danas simboličnim gestom obilježiti zaštitu životne sredine i posaditi pet pančićevih omorika i pet tisa.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina izrazio je zadovoljstvo što je ova akcija prešla u tradiciju, koja je ove godine okupila uglavnom mlade jer na taj način bude svijest kod njih za očuvanje i zaštitu životne sredine.

On je pohvalio osnovne škole koje u kontinuitetu sprovode aktivnosti na prikupljanju plastičnog otpada u opštini Pale, te dodao da imaju i ekipe na lokalitetu Podgrab i Mokro.

Škipina je rekao da je Skupština opštine Pale formirala tijelo koje će se baviti zaštitom životne sredine na sveobuhvatniji način.

Predsjednik opštinskog odbora Mladih SNSD-a Pale Luka Cicović pohvalio je inicijativu za čišćenje grada čiji je cilj buđenje svijesti kod građana o očuvanju životne sredine.

Filter 2019