Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Акција чишћења окупила 500 учесника

Извор: Срна

На Палама је данас почела велика акција прољећног чишћења којој се одазвало 500 учесника.
Овој акцији одазвала су се паљанска предузећа, установе, студенти, ђаци, малишани вртића “Бубамара”, те спортске, невладине и организације младих при политичким партијама, као и удружења грађана.

Начелник општине Пале Бошко Југовић навео је да је добро што сваку љетну сезону почињу на овај начин, подизањем еколошке свијести, чишћењем и уређењем локалне заједнице.

“Наше Пале морамо да одржавамо чистим, а то доприносимо и кроз садњу дрвећа, цвијећа, одржавањем зелених површина”, рекао је Југовић и захвалио свима који својим понашањем чувају околину.

Директор паљанског предузећа “Kомунално” Богдан Kлачар изјавио је да је организована традиционална акција чишћења Пала којој се одазвало 500 учесника, с циљем да се подигне еколошка свијест, те да најмлађе становнике подуче очувању животне средине.

Kлачар је рекао да су подијељене вреће, рукавице, а млађи учесници распоређени у ужем центру општине.

“Обухваћена су излетишта, рурални дијелови, магистрални пут, локалитет Јахорина, Дворишта, дио учесника је у Сумболовцу код пећине Орловача, која ће ускоро бити отворена за посјетиоце”, напоменуо Kлачар.

Он је додао да ће данас симболичним гестом обиљежити заштиту животне средине и посадити пет панчићевих оморика и пет тиса.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина изразио је задовољство што је ова акција прешла у традицију, која је ове године окупила углавном младе јер на тај начин буде свијест код њих за очување и заштиту животне средине.

Он је похвалио основне школе које у континуитету спроводе активности на прикупљању пластичног отпада у општини Пале, те додао да имају и екипе на локалитету Подграб и Мокро.

Шкипина је рекао да је Скупштина општине Пале формирала тијело које ће се бавити заштитом животне средине на свеобухватнији начин.

Предсједник општинског одбора Младих СНСД-а Пале Лука Цицовић похвалио је иницијативу за чишћење града чији је циљ буђење свијести код грађана о очувању животне средине.

Filter 2019