Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Отворена изложба фотографија, побједницима конкурса уручене награде

Извор: Срна

Фотографија под називом “Језеро” аутора Ларе Митрушић освојила је прво мјесто на фото-конкурсу “ИНСпирација” у оквиру Спасовданских свечаности које се организују поводом крсне славе и обиљежавања 30 година од настанка општине Источно Ново Сарајево.
Митрушићева је ученица седмог разреда Основне школе “Петар Петровић Његош” у Источној Илиџи, не бави се професионално фотографисањем и ово је прво такмичење на којем је учествовала.

Она је истакла да је на фотографији приказано језеро које је њу посебно инспирисало, додајући да њој награда много значи и захвалила свима који су за њу гласали.

Другопласирана је била фотографији под називом “Будућност” аутора Анастасије Лаловић, а трећа награда је припала фотографији “Младост у бојама Српске” чији је аутор Теа Сенић.

“Језеро”, Лара Митрушић

На фото-конкурс “ИНСпирација”, који су поводом крсне славе Спасовдана организовали општина Источно Ново Сарајево и Kултурни центар Источно Ново Сарајево, пристигле су укупно 42 фотографије које су тематиком покушале показати најљепше детаље и мотиве у овој локалној заједници.

Избор најбољих фотографија вршен је онлајн гласањем и оцјеном стручног жирија у саставу фотографа Ведрана Kуртеша, Рајка Паштара и Предрага Kрстовића, академског сликара Милоша Поповића, те начелника општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игора Ђокановића.

“Будућност”, Анастасија Лаловић

Паштар, који је био и предсједник жирија, изјавио је новинарима да је на конкурсу учествовало 13 аутора, додајући да су све фотографије добре.

“Надам се да ћемо ускоро организовати фото-школу у организацији општине и да ће дјеца моћи додатно да се едукују, али у сваком случају честитке организатору што је уопште нешто овако покренуто”, рекао је Паштар, напомињући да је приликом избора пресудан био квалитет фотографије и приказ живота града.

“Младост у бојама Српске”, Теа Сенић

Замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Алексанадр Kостовић истакао је да је ово трећа година како се организује фото-конкурс “ИНСпирација” у организацији Kултурног центра Источно Ново Сарајево уз подршку Општинске управе.

“Први конкурс је осмишљен за вријеме вируса корона како бисмо активирали грађане док је трајао локдаун. У односу на претходне фото-конкурсе у овоме се ишло на већу улогу жирија у односу на број лајкова на друштевним мрежама”, истакао је Kостовић.

Уз збир онлајн гласова стручни жири је донио одлуку да похвали и ауторе фотографија “Сликар свјетлошћу” Теодоре Марковић и “Рефлексија у језеру” Ђорђа Јанковића.

Filter 2019