Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета

Извор: Срна

Дан и слава Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Свети Јован Богослов обиљежени су данас у овој високошколској установи на Палама, гдје је Свету архијерејску литургију служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Митрополит Хризостом честитао је декану, свим запосленима и студентима крсну славу, са жељом да празник Светог Јована Богослова прославе у здрављу.

“Радује ме што су изабрали баш њега као заштитника јер је Јован Богослов био небески философ”, рекао је владика Хризостом новинарима и пожелио да Филозофски, али и сви други факултети напредују, расту и цвјетају.

Декан Филозофског факултета на Палама Драга Мастиловић је захвалио митрополиту што је дошао са засједања Светог архијерејског сабора из Београда на Пале, јер на овом факултету од његовог доласка осјећају благослов, љубав, али и сталне подстицаје да се што више баве научним радом.

Према његовим ријечима, због тога је Наставно-научно вијеће Филозофског факултета одлучило да митрополиту Хризостому додијели Повељу, највеће признање које додјељује тај факултет.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић честитао је крсну славу Филозофском факултету, истичући да је ово дан када се мора показати саборност.

Kулић је поручио да ће учинити све да Универзитет у будућности буде препознатљив, а кадрови који се школују буду висококвалитетни.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је славу Филозофском факултету, свим запосленима, студентима, истичући да је ова високошколска установа понос локалне заједнице и читаве Републике Српске.

Југовић је навео да је његов допринос у образовању студената немјерљив, са својих 17 студијских програма.

Манифестација “Дани Филозофског факултета” биће настављене вечерас промоцијом књиге доктора Миодрага Лазића “Дневник ратног хирурга” у амфитеатру Факултета у 19.00 часова.

Filter 2019