Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

Mirni protest porodice Hršum ispred Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu

Izvor: RTRS

Porodica Danijele i Darija Hršuma koji su 11. avgusta 2020. godine poginuli u saobraćajnoj nesreći na Palama mirno su protestvovali ispred Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu uoči nastavka suđenja Amiru Kujoviću.

Dario i Danijela Hršum poginuli su 11. avgusta 2020. godine na magistralnom putu Pale-Ljubogošta kada je na njih velikom brzinom naletio mercedes, kojim je upravljao Amir Kujović za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu i da je bio pod dejstvom alkohola.

Glavni pretres zakazan je za 9.00 časova, a vijećem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu predsjedava sudija Zinaida Husić.

Podsjetimo, u porodici Hršum rečeno je Srni da će se na današnjem ročištu prvi put pojaviti sinovi nastradalih Ilija i Danilo koji će sa svojim najbližim rođacima sudu i javnosti prezentovati dokaze ne samo o Kujovićevoj krivici, nego i o njegovom bezobzirnom, primitivnom i bahatom ponašanju nakon ove porodične tragedije, čiji je isključivi krivac.

Hršumovi naglašavaju da vjeruju u profesionalan rad pravosudnih organa i pravičan ishod ovog sudskog postupka.

Svi članovi ove porodice, a Ilija i Danilo posebno, ogorčeni su Kujovićevim neprimjerenim ponašanjem i provokacijama na društvenim mrežema putem kojih otvoreno prkosi i Sudu i javnosti i porodici Hršum.

Filter 2019