Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Мирни протест породице Хршум испред Основног суда у Источном Сарајеву

Извор: РТРС

Породица Данијеле и Дарија Хршума који су 11. августа 2020. године погинули у саобраћајној несрећи на Палама мирно су протествовали испред Основног суда у Источном Сарајеву уочи наставка суђења Амиру Кујовићу.

Дарио и Данијела Хршум погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале-Љубогошта када је на њих великом брзином налетио мерцедес, којим је управљао Амир Кујовић за којег је утврђено да није имао возачку дозволу и да је био под дејством алкохола.

Главни претрес заказан је за 9.00 часова, а вијећем Окружног суда у Источном Сарајеву предсједава судија Зинаида Хусић.

Подсјетимо, у породици Хршум речено је Срни да ће се на данашњем рочишту први пут појавити синови настрадалих Илија и Данило који ће са својим најближим рођацима суду и јавности презентовати доказе не само о Кујовићевој кривици, него и о његовом безобзирном, примитивном и бахатом понашању након ове породичне трагедије, чији је искључиви кривац.

Хршумови наглашавају да вјерују у професионалан рад правосудних органа и правичан исход овог судског поступка.

Сви чланови ове породице, а Илија и Данило посебно, огорчени су Кујовићевим непримјереним понашањем и провокацијама на друштвеним мрежема путем којих отворено пркоси и Суду и јавности и породици Хршум.

Filter 2019