Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

И ђаци из приједорске Основне школе “Бранко Ћопић” с Јахорине дошли са стомачним тегобама

Извор: Глас Српске

Иако су у хотелу “Небојша” на Јахорини рекли да никада раније није било ништа спорно током боравка дјеце у школи у природи у том угоститељском објекту, са стомачним тегобама прије неколико дана кући су се вратили и основци из приједорске Основне школе “Бранко Ћопић”.

Директорица те школе Сања Муњиза рекла је за “Глас Српске” да је група од 85 ученика у школи у природи у хотелу “Небојша” боравила од 2. до 5. маја.

“Док су били на Јахорини 22 дјеце имало је симптоме, по повратку кући тај број је порастао на 43, двоје је завршило на инфузији. Послала сам хотелу “Небојша” упит и од њих добила одговор да гарантују за хигијену и искључују сваку другу могућност. Они траже од нас да им доставимо шта је утврђено током лијечења дјеце”, рекла је Муњиза.

Нагласила је да су дјеца добро, и да су данас били на настави сви осим двоје ученика који су протеклих дана у приједорској болници примали инфузију.

“Њихови родитељи су рекли да су дјеца боље, дошла су кући, али да им треба још дан, или два да се опораве”, додала је Муњиза.

Инспектори су данас у овом хотелу узели узорке, након што се синоћ због стомачних тегоба кући раније вратио 91 ученик петог разреда Основне школе “Петар Кочић” из Приједора. 

Filter 2019