Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Одборници о раду начелника и буџету

Извор: Филтер

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су извјештаје о раду начелника и извршењу буџета за прошлу годину. Прошлогодишњи буџет извршен је у износу од 15.320.000 KМ са оствареним суфицитом од 1.370.000 KМ.

У извјештајима о раду начелника и општинске управе, те извршењу буџета за прошлу годину детаљно је наведено све што је рађено у 2021. години, рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић након сједнице. Kао најбољи показатељ, Kатић издваја суфицит у општинском буџету.

„Опозиција је сматрала да не треба подржати изјештај иако нису имали ниједну конкретну замјерку и ништа нису навели. Посебно смо поносни на извршење буџета јер имамо 1.370.000 KМ суфицита, плус 700.000 покрића дефицита из претходних година. Остварен је приход у свим задатим ставкама које смо планирали и поред ребаланса буџета и повећања, успјели смо све остварити”, изјавио је Катић.

Фото: Срна

Опозиција при гласању уздржана. Упитани о замјеркама, кажу да је једна од њих то што се новинарима не достављају скупштински материјали.

„Тих замјерки је знатно више. Ми смо били уздржани, нисмо били против. Да јесмо ја бих вам брифирао зашто смо били против. Постоје ствари о којима смо доста више чули на сједници од начелника а и од начелника финансија. Ево нпр. колегиница Дуњић је причала о језеру и о фазама изградње. У папирима не постоји образложење а начелник је изашао и јако фино испричао одређене фазе”, изјавио је Натко Суџука, шеф клуба одборника СДС-а.

Дио суфицита који је остварен прошле године биће искориштен за градњу важних објеката јер је ова година година великих инвестиција, поручује начелник.

Подсјећа да ће у инфраструктуру бити инвестирано око 30 милиона марака. Велики дио средстава стиже из републичког буџета али су и улагања општине значајна. У току је изградња студентских домова, завршава се зграда позоришта, уређује се језеро, а у плану су изградња основне школе и вртића.

Одборници су усвојили и извјештаје о пословању за прошлу годину установа чији је оснивач општина, као и програме рада за ову годину.

За вршиоца дужности директора Центра за социјални рад именован је Миран Мацановић.

Filter 2019