Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

За зградњу објекта МЗ Мокро 700.000 КМ

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговор са фирмом “Радис” из Источног Сарајева о изградњи новог објекта Мјесне заједнице Мокро у Мокром, укупне вриједности 700.000 KМ.

Југовић је рекао да ће нови објекат у Мокром имати око 450 метара квадратних корисног простора, те да му је драго да су завршили комплетан процес када је ријеч о тендерској процедури на почетку грађевинске сезоне.

Он је навео да ће постојећи објекат мјесне заједнице, који је у власништву општине Пале, бити рушен и ту изграђен нови јер је комисија утврдила да се не исплати улагати у реконструкцију.

Фото: Општина Пале

Југовић је рекао новинарима да је локална заједница обезбиједила средства из буџета и да ће тај објекат служити и полицијској станици, предузећу “Водовод и канализација” и за потребе матичног одјељења, а имаће и салу у којој ће се моћи обављати спортске активности.

Југовић је нагласио да Мјесна заједница Мокро у општини Пале заслужује такав објекат, с обзиром на број становника, дјеце и степен развоја.

Увјерен је и да ће фирма “Радис”, са којом општина има добра искуства, успјети на вријеме да заврши радове. “Радимо амбициозно. Kорона, економска кризе неће нас спријечити да развојну компоненту држимо онако како треба у смјеру инвестирања”, поручио је Југовић.

Фото: Општина Пале

Технички директор фирме “Радис” Јована Пржуљ изразила је задовољство што су данас потписали значајан уговор за општину Пале, те истакла да ће испоштовати све одредбре из уговора и извести све радове у предвиђем року.

“Рок је, од увођења у посао, око 150 дана”, навела је Пржуљева.

Filter 2019