Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Дојаве о бомбама у Сарајеву стигле из иностранства, телефонске из БиХ

Извор: Глас Српске

Дојаве о постављеним експлозивним направама у школама и јавним установама у Кантону Сарајеву које су упућене телефоном стигле су из БиХ, док су дојаве послате мејлом упућене изван БиХ, изјавио је портпарол кантоналног Министарства унутрашњих послова Мирза Хаџиабдић.

“Могуће је да се ово кривнично дјело квалификује као тероризам. Полиција Кантона Сарајево интензивно на овоме случају сарађује са другим агенцијама”, изјавио је Хаџиабдић за телевизију Н1.

Он је додао да је сарајевска полиција остварила одређене контакте са свим партнерским агенцијама, укључујући и агенције ван БиХ.

“Ове пријетње у БиХ можемо довести у везу са сличним пријетњама у Србији, али за сада не можемо потврдити”, истакао је Хаџиабдић.

Према његовим ријечима, досадашњим контрадиверзионим прегледима полиција је утврдила да су лажне дојаве о бомбама које су стигле путем електронске поште на адресе више од 100 сарајевских школа, као и оне телефонске упућене Општинском суду Сарајево и општини Центар.

Хаџиабдић је навео да су активности полиције још у току како би у потпуности извршили контрадиверзионе прегледе на свим локацијама за које су стигле дојаве о постављеним бомбама.

Filter 2019