Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Дио узорака из хотела “Небојша” уредан, узрок тегоба и даље непознат

Извор: Глас Српске

Узрок стомачних тегоба код приједорских основаца који су протеклог викенда боравили у школи у природи у хотелу “Небојша” на Јахорини ни пет дана касније није познат.

На одјелу педијатрије у приједорској Болници “Др Младен Стојановић” за “Глас” су рекли да су дјеца која су била на болничком лијечењу боље те да су отишла кући.

“Њихово здравствено стање се стабилизовало и отишли су кући. Претраге у смислу тровања неким бактеријама су још у току тако да још прецизно не знамо шта је узрок тегоба”, рекли су у приједорској болници.

У хотелу “Небојша” кажу за “Глас” да су их јутрос из Института за јавно здравство РС обавјестили да су сви узорци и брисеви које су до сада анализирали уредни.

“Чекамо до понедјељка када би требало да буде завршена анализа узорка хљеба и кекс торте. Док све не добијемо црно на бијело немамо госте”, рекли су у овом хотелу.

Група од 90 ученика петог разреда из приједорске ОШ “Петар Кочић” вратила се дан раније из школе у природи из тог угоститељског објекта јер је половина дјеце добила стомачне тегобе, њих 16 завршило је на инфузији, а по повратку у Приједор четворо је било и у болници.

Осим ученика из те школе, и група ђака из ОШ “Бранко Ћопић” у Приједору вратила се неколико дана раније из хотела “Небојша” са истим симптомима.

У Туристичкој агенцији “Компас турс”, која је возила ђаке на Јахорину рекли су да ће вратити сав новац родитељима 90 приједорских основаца.

Filter 2019