Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

Вучић: Ситуација у политичком смислу никад тежа; Таква би могла да буде и у економском

Извор: Срна

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Берлину да постоји веће интересовање Њемачке за Србију и процијенио да ће трговинска размјена до краја године бити више од седам милијарди евра.

Он каже да очигледно постоји веће интересовање Њемачке за Србију и да ће се додатно заинтересовати и други, указујући да људи сами треба да процијене да ли је то добро или није.

Вучић је оцијенио да Њемачка постаје најзначајнија земља за Србију, јер је трговинска размјена са њом у прва три мјесеца увећана за 26 одсто, док ће до краја године бити више од седам милијарди евра и прећи ће 15 одсто укупне робне размјене.

Када је ријеч о политичким приликама, Вучић је оцијенио да је позиција Србије тешка и сложена.

Послије састанка са министарком спољних послова Њемачке Аналеном Бербок рекао да данашњи разговори са њом, као и јучерашњи са њемачким канцеларом Олафом Шолцом нису били лаки, иако су били коректни и отворени.

– Чули сте Шолца, који је врло пристојан човјек, шта је прецизно говорио и кога сматра кривим за догађаје у БиХ, а ја сам то покушао да кажем нешто другачије: “Чули сте шта сматра да треба да се догоди на Косову и око санкција Русији и око свега осталог” – рекао је Вучић.

Он је оцијенио да је ситуација у политичком смислу никад тежа и додао да очекује да ће бити таква и у економском.

– Преживјећемо, наравно, али ћемо видјети да ли ћемо завршити са великим и тешким ранама или ћемо да се извучемо са модрицама – каже Вучић.

Filter 2019