Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

Вукановић одустао од кандидатуре за члана Предсједништва БиХ

Извор: Срна

Предсједник Листе за правду и ред Небојша Вукановић рекао је да овај политички субјект неће поднијети самосталну кандидатуру за српског члана Предсједништва БиХ, те да он једино може бити кандидат уједињене опозиције.

Вукановић је истакао да је та одлука донесена на нивоу Листе и да би се његовом самосталном кандидатуром опозиција подијелила у два колосијека, што би значајно помогло СНСД-у и Милораду Додику, као и да би то прекршило договор опозиције са Јахорине.

Као један од разлога одустајања од подношења пријаве за ову кандидатуру Вукановић је навео и неопходност прикупљања 5.000 потписа и плаћање таксе од 25.000 КМ.

“Објективно, не знам како скупити толики новац. Ми имамо само мањи приход од Града Требиња. Није мала ствар прикупити те паре”, навео је Вукановић.

Сада ће, каже, прикупљати потписе за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

“За Нaродну скупштину потребно је 3.000 потписа и 18.000 КМ, а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ 5.000 потписа и 25.000 КМ. Почињемо са прикупљањем тих потписа и имаћемо листе у свим изборним јединицама”, истакао је Вукановић.

Filter 2019