Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Антић: Иза дојава о бомбама стоје стране обавјештајне службе

Извор: Танјуг

Иза дојава о подметнутим бомбама у Србији стоје стране обавјештајне службе, каже Никола Антић из Института за националну и међународну безбједност и додаје да те дојаве треба посматрати као вид притиска на српску владу да уведе санкције Русији.

“Свака лажна дојава о бомби је чин тероризма без озбира да ли иза тога стоји појединац, група или у овом случају стране обавештајне службе”, рекао је Антић за Тањуг поводом лажних дојава о бомбама које су јуче стигле на адресе школа и других објеката.

Он сматра да томе не треба давати медијску пажњу јер на тај начин, како каже, идемо на руку ономе ко шаље дојаве о бомбама.

“Не треба изазивати страх и панику код људи, наше службе врло добро раде свој посао. Ми смо јуче имали око сто дојава, велики је посао испразнити толико објеката без да се деси један инцидент”, рекао је Антић.

Поновио је да не треба изазивати панику већ нормално водити живот и препустити Влади Србије и институцијама да брину о безбједности државе и политици.

Након јучерашњих дојава о постављеним бомбама у београдским основним школама, стигла је претња да су бомбе постављене на престоничким мостовима, у тржним центрима, ЗОО врту.

Filter 2019