Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Шмит обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске

Извор: Срна

Њемачки дипломата Кристијан Шмит рекао је данас да је обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти.

Шмит је рекао новинарима у Сарајеву да је Закон о непокретној имовини “у супротности са одлукама Уставног суда БиХ” и да га је обуставио до одлуке Уставног суда БиХ.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 10. фебруара Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић објавила је Указ о проглашавању овог закона 7. априла, а Закон је требало да ступи на снагу у четвртак, 14. априла.

Додик: Имовина Српске је имовина Српске и ту не помажу ни бонска овлаштења

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је имовина Републике Српске имовина Републике Српске и ту не помажу ни бонска, нити било каква овлаштења.

– Најбољи синови Републике Српске нису изгинули да би неизабрани Нијемац Кристијан Шмит крчмио оно за шта су дали највредније – рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише одлуку њемачког дипломате Кристијана Шмита да обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти.

Додик је подсјетио да је питање имовине ријешено 1995. године у Дејтону и “само неизабрани и непотврђени странац, попут Кристијана Шмита, може да се бави питањима која су у Уставу БиХ већ ријешена”.

Он је оцијенио да је потез Кристијана Шмита кич и шунд политике на коју су га натјерали они који су питање имовине противуставно актуелизовали.

– Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум, а господину Шмиту препоручујем да купи карту за Њемачку у једном правцу. Данас му је истекао годишњи одмор! – рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Filter 2019