Wed. May 25, 2022
ћирилица /latinica

Šešić potvrdio: Napuštam SDS nakon 18 godina

Foto: RTRS

Izvor: Glas Srpske

Davor Šešić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, napustio je Srpsku demokratsku stranku i politički angažman nastaviće kao nezavisan poslanik.

Šešić je rekao da stranku napušta poslije 18 godina, da je na stranačkim organima ukazivao na lošu politiku i stanje u stranci, te na poruke koje su slali članovi i glasači na izborima.

“Ukazivao sam na to kako bi se iznašlo dobro rješenje, ali nisam imao razumijevanja od organa stranke”, rekao je Šešić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da su signal za to bili izbori u Doboju, Prijedoru i za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci.

“Shvatio sam da bi moje dalje djelovanje moglo biti shvaćeno kao da radim protiv SDS-a, što ne želim”, objasnio je Šešić.

Šešić je naveo da će o svom političkom angažmanu odlučiti kada završi sa izlaskom iz SDS-a.

Davor Šešić, sada već bivši poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obavijestio je kolege iz Kluba poslanika da više nije u SDS-u, a prema nezvaničnim informacijama političku karijeru nastaviće u Socijlističkoj partiji Petra Đokića.

Inače, Šešić će biti 12 poslanik koji je iz opozicije tokom ovog mandata prešao u vladajuću koaliciju, a čak sedmi iz SDS-a koji je napustio tu stranku. 

Šešić je bio jedan od rijetkih poslanika i članova SDS-a koji je u prethodnom periodu u nekoliko navrata kritikovao rad stranke i uključivanje pojedinih ljudi u tu stranku bez bilo kakvih kriterijuma. 

Filter 2019