Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Шешић потврдио: Напуштам СДС након 18 година

Фото: РТРС

Извор: Глас Српске

Давор Шешић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, напустио је Српску демократску странку и политички ангажман наставиће као независан посланик.

Шешић је рекао да странку напушта послије 18 година, да је на страначким органима указивао на лошу политику и стање у странци, те на поруке које су слали чланови и гласачи на изборима.

“Указивао сам на то како би се изнашло добро рјешење, али нисам имао разумијевања од органа странке”, рекао је Шешић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да су сигнал за то били избори у Добоју, Приједору и за савјете мјесних заједница у Бањалуци.

“Схватио сам да би моје даље дјеловање могло бити схваћено као да радим против СДС-а, што не желим”, објаснио је Шешић.

Шешић је навео да ће о свом политичком ангажману одлучити када заврши са изласком из СДС-а.

Давор Шешић, сада већ бивши посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, обавијестио је колеге из Клуба посланика да више није у СДС-у, а према незваничним информацијама политичку каријеру наставиће у Социјлистичкој партији Петра Ђокића.

Иначе, Шешић ће бити 12 посланик који је из опозиције током овог мандата прешао у владајућу коалицију, а чак седми из СДС-а који је напустио ту странку. 

Шешић је био један од ријетких посланика и чланова СДС-а који је у претходном периоду у неколико наврата критиковао рад странке и укључивање појединих људи у ту странку без било каквих критеријума. 

Filter 2019