Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Ускоро ваучери за одмор у Републици Српској

Извор: Филтер

Република Српска биљежи раст броја долазака туриста. На Јахорини овогодишња ски сезона најбоља је до сада. Олимпијски центар и град сунца из Требиња добитници су значајних награда за прошлу годину.

“Врло брзо се креће са пројектом ваучера, који је одлично спроведен на територији Републике Српске, али исто тако је имао и огроман одазив. Скоро за 50 одсто имали смо више долазака туриста у односу на прошлу годину”, изјавила је министарка Сузана Гашић, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

Јахорина је доста радила на повећању садржаја не само зими, него и љети. Требиње је такође препознао свој потенцијал, људи су препознали љепоте Требиња, јер су многи своје ваучере искористили управо у овом граду.

“Надамо се доброј туристичкој сезони, као и укључењу локалних заједница у сеоски туризам”, додала је Гашићева.

Како Гашићева каже, сеоском туризму треба посветити више пажње, јер он носи много предности, првенствно у виду подстицаја. 

Када је ријеч о животним намјерницама, Гашићева истиче да намјерница има довољно, али и да Влада Републике Српске неће допустити несташицу основних потрепштина.

“Увоз пшенице се одвија редовно, сви уговорени послови се одвијају регуларно, али ситуација у свијету и ратни сукоби утичу на све нас. Људи не морају масовно да купују намјернице, не сусрећемо се несташицом хране”, додаје Гашићева.

Гашићева каже да је извршена набавка пшеница, шећера, уља, соли, с тим да је чак одлучено да се набави више од предвиђеног.

“Влада Републике Српске никада не би дозволила да нешто недостаје нашим грађанима и сви се надамо да ће се немили догађаји око нас смирити, да се сви можемо вратити свом стандардном животу”, рекла је је Гашићева.

Подсјећамо, пројекат туристичких ваучера започео је 15. јуна 2020. године. Право на дођелу туристичког ваучера у вриједности од 100,00 KМ остваривали су сви пунољетни грађани Републике Српске, а један корисник могао је искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док су два корисника могла искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у у минималном трајању од три ноћења заредом.


Filter 2019