Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Tucijada na Sokocu privukla 30 takmičara, pobjednici brat i sestra

Izvor: Srna

Pobjednici tucijade na Sokocu su dječak Vasilije Elez koji je imao najjače jaje i njegova sestra Dunja čije je jaje bilo najljepše našarano, rekli su Srni u Udruženju “Sveti Vasilije Ostroški”.

Potpredsjednik Udruženja Mladen Cvijetić rekao je da je pobjedniku sa najjačim jajetom uručena ikona, dar Crkvene opštine Sokolac.

Na današnjoj tucijadi učestovalo je 30 dječaka i djevojčica u nadmetanju za najjače i najljepše našarano jaje, a takmičenje je privuklo i veliki broj posjetilaca.

Cvijetić je zahvalio Crkvenoj opštini Sokolac, učesnicima i sugrađanima koji su podržali ovu malu dječiju vaskršnju manifestaciju.

“Baš kako smo i zamislili, najradosniji hrišćanski praznik proslavili smo u svečanoj atmosferi, sa djecom koja su se radovala i Vaskrsu i pobjednicima u izboru najjačeg i najljepše našaranog jajeta”, istakao je Cvijetić.

Drugu tucijadu u Parohijskom domu Svetog proroka Ilije na Sokocu oragnizovali su članovi Udruženja “Sveti Vasilije Ostroški” u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac.

Filter 2019