Mon. May 16, 2022
ћирилица /латиница

Тривић: Два милиона КМ за санацију објеката подручних одјељења

Фото: Глас Српске

Извор: Срна

Министарство просвјете и културе Републике Српске ове године уложиће два милиона КМ за санацију и реконструкцију подручних основних школа, изјавила је Срни ресорни министар Наталија Тривић.

Тривићева је навела да ће средства бити распоређена за замјену столарије, фасада, санацију објекта, гријања, крова, замјену котловница и слично.

“Циљ нам је да створимо добре, исте услова за рад свих ученика и запослених у школама у Републици Српској, без обзира да ли се оне налазе у урбаним или руралним срединама, у мање или више развијеним јединицама локалне самоуправе”, истакла је Тривићева.

Она је напоменула да су ова улагања неопходна због старости, односно дотрајалости школских објекта, те потреба за одређеним санацијама и реконструкцијама.

Према њеним ријечима, школе се са захтјевима за њихово рјешавање обраћају Министарству, које на основу њих утврђује приоритете.

Министарство улаже напоре како би се ученицима омогућили што бољи услови боравка у школама, као и што лакша приступачност школским објектима, без обзира гдје живе, закључила је Тривићева.

Filter 2019