Mon. May 16, 2022
ћирилица /латиница

Састанак начелника Божовића са директорима основних школа

Извор: Филтер

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић данас је одржао састанак са директорима основних школа са подручја Источне Илиџе, Милицом Вуковић, Драганом Јововићем и Дејаном Лужајићем.

Током састанка је разматрано више тема, а директорима су уручене позивнице за Свечану академију и Ђурђевдан, славу Општине Источна Илиџа.

“С обзиром на то да се сваког априла организују Дани одбране Илиџе, када се подсјећамо на херојске подвиге Илиџанаца у одбрани сарајевско-романијске регије током протеклог рата, једна од тема састанка било је његовање културе сјећања на ове догађаје код ученика основних школа. С тим у вези договорено је да Општина Источна Илиџа и Борачка организација “Илиџански борац” организују одлазак основаца из Источне Илиџе на Војничко гробље Мали Зејтинлик, гдје ће бити одржан историјски час”, саопштено је из Општине.

Такође, планирано је да се у наредном периоду организују сличне посјете ученика мјестима која свједоче о великој жртви и страдању нашег народа – Пребиловцима, Старом Броду и Доњој Градини.

Поред наведеног, начелник је са директорима разговарао и о планирању ексурзије за ученике осмих и деветих разреда, које ће се изводити током прољећа и јесени. Укупно 281 основац из Источне Илиџе ће путовати на екскурзију, а према ријечима Божовића, Општина Источна Илиџа ће у наредном периоду информисати школе како и на који начин ће подржати ова путовања ученика.

Састанак је закључен разговором о материјално-техничким потребама школа, проблемима са којима се сусрећу, као и плановима за развој и унапређење услова рада, саопштено је из ове општине.

Filter 2019