Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Проходан пут Трново-Фоча

Извор: Филтер

На дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због снијежних падавина и поледице, саобраћај се одвија отежано и успорено.

“Издвајамо путне правце Трново-Фоча преко превоја Рогој, Фоча-Гацко преко превоја Чемерно, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Кола-Стричићи-Чађавица, Шипово-Стројице, као и на ширем подручју Романије“, саопштено је из АМС РС.

Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци преко превоја Морине. У нижим предјелима, коловози су мјестимично мокри и клизави.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Filter 2019