Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Potpisan protokol o saradnji Opštine Istočno Novo Sarajevo sa Arhivom Bosne i Hercegovine

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je Srni da je danas potpisao veoma važan Protokol o saradnji sa Arhivom BiH kojim će biti uspostavljena ozbiljna saradnja u oblasti naučno-istraživačkog rada, inovacija, kulture i umjetnosti, te publicistike.

Katić je rekao da je Protokol potpisao sa direktorom Arhiva BiH Danijelom Mrdom, te naveo da će se saradnja odvijati u okviru zajedničkih projekata i izložbi, te drugih skupova i djelovanja na drugim područjima od zajedničkog interesa.

Prema njegovim riječima, prva zajednička aktivnost biće veliki izazov, ali i veliki ponos – u okviru manifestacije “Principovi dani” i povodom 30 godina opštine Istočno Novo Sarajevo. Katić je pojasnio da će organizovati izložbu o sarajevskom atentatu, predstavljajući autentične istorijske materijale i prikaze jedne istorijske epohe.

On napominje da će u narednom periodu stručni timovi obje institucije raditi na selekciji i koncipiranju same postavke, te će građani u junu imati priliku da vide neke od najvrednijih komada građe iz istorije.

“U narednim godinama planiramo istoriju sarajevskih Srba prikazati kroz autentične prikaze i istorijske dokaze bitisanja i života našeg naroda na ovim prostorima, čuvajući istinu od zaborava”, istakao je on.

Katić je zahvalio Mrdi i njenim saradnicima za dobrodošlicu i iscrpnu prezentaciju dostupnih materijala, uz uvjerenje da će potpisani Protokol biti početak plodonosne saradnje i velikih rezultata.

Filter 2019