Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Потписан протокол о сарадњи Општине Источно Ново Сарајево са Архивом Босне и Херцеговине

Извор: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић рекао је Срни да је данас потписао веома важан Протокол о сарадњи са Архивом БиХ којим ће бити успостављена озбиљна сарадња у области научно-истраживачког рада, иновација, културе и умјетности, те публицистике.

Kатић је рекао да је Протокол потписао са директором Архива БиХ Данијелом Мрдом, те навео да ће се сарадња одвијати у оквиру заједничких пројеката и изложби, те других скупова и дјеловања на другим подручјима од заједничког интереса.

Према његовим ријечима, прва заједничка активност биће велики изазов, али и велики понос – у оквиру манифестације “Принципови дани” и поводом 30 година општине Источно Ново Сарајево. Kатић је појаснио да ће организовати изложбу о сарајевском атентату, представљајући аутентичне историјске материјале и приказе једне историјске епохе.

Он напомиње да ће у наредном периоду стручни тимови обје институције радити на селекцији и конципирању саме поставке, те ће грађани у јуну имати прилику да виде неке од највреднијих комада грађе из историје.

“У наредним годинама планирамо историју сарајевских Срба приказати кроз аутентичне приказе и историјске доказе битисања и живота нашег народа на овим просторима, чувајући истину од заборава”, истакао је он.

Kатић је захвалио Мрди и њеним сарадницима за добродошлицу и исцрпну презентацију доступних материјала, уз увјерење да ће потписани Протокол бити почетак плодоносне сарадње и великих резултата.

Filter 2019