Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Полиција Српске увијек уз своје грађане

Фото: Срна

Извор: Срна

На Централно спомен-обиљежје на Палама данас су поводом 4. априла – Дана полиције положени вијенци за 136 погинулих припадника Полицијске управе Источно Сарајево и том приликом је поручено да је полиција Република Српска увијек уз своје грађане.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић рекао је новинарима да су вијенци положени на сва спомен-обиљежја у свим организационим јединицама Управе за полицајце који су животе уградили у темеље Републике Српске.

Он је подсјетио да је Управа, поводом обиљежавања Дана полиције, предузела низ активности да се 30 година постојања Министарства унутрашњих послова Републике Српске /МУП/ обиљежи што садржајније.

“Организовани су акција добровољног давања крви, Дан отворених врата, тактичко-технички збор, пријем за породице погинулих полицијских службеника, као и за пензионисане припаднике Управе”, навео је Кушић.

Замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија честитао је Дан полиције Републике Српске и 30 година рада и постојања МУП-а, наводећи да је значај полиције немјерљив.

“Најмање што можемо учинити јесте да оваквим обиљежавањем сачувамо сјећање на све припаднике МУП-а који су дали животе за одбрану и стварање Српске”, истакао је Бутулија.

Немања Кнежевић, син некадашњег замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево Срђана Кнежевића, рекао је да му је драго што је позван да присуствује данашњем свечаном чину 30 година постојања МУП-а.

“Жао ми је свих настрадалих полицајаца и у рату и послије који су уградили животе темеље Републике Српске”, рекао је Кнежевић. 

Filter 2019