Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Неизвјесно расписивање конкурса за руководство полицијских агенција

Фото: Глас Српске

Извор: Срна

Сједница Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ требало би данас да буде одржана, али није сигурно да ли ће се чланови усагласити у вези са конкурсом за избор руководстава полицијских агенција на нивоу БиХ, рекао је Срни предсједник овог одбора Енес Обралија.

Обралија је рекао да је сједница заказана и да се нада да ће бити и одржана.

Он каже да се већ касни са расписивањем конкурса и избором челних људи, наводећи да крајем маја истичу мандати директорима и замјеницима у полицијским агенцијама на нивоу БиХ, осим директора Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Обралија појашњава да је сједница Независног одбора већ четири пута отказивана јер није било кворума.

“Уколико се договоримо у вези са текстом конкурса, рок за пријаву је 15 дана од дана објављивања у “Службеном гласнику БиХ”, рекао је Обралија и додао да ће конкурс бити објављен и у “Службеном гласнику Брчко дистрикта” и у три дневне новине на простору цијеле БиХ.

Он наводи да ће након тога Независни одбор прегледати пријаве и прихватати само потпуне, уредне и благовремене, а потом слиједи интервју са кандидатима и сачињавање ранг-листе.

“Уколико би све ишло како треба, од доношења одлуке о расписивању конкурса, ранг-листа би могла бити утврђена за два мјесеца и то је најкраћи рок у којем би процедура могла да буде окончана”, рекао је Обралија.

Уколико се донесе одлука и утврди текст конкурса, Обралија вјерује да ће сједница бити одржана, али да није увјерен да ће на данашњој сједници бити донесена таква одлука.

Независни одбор чини девет чланова и већ четири пута није био обезбијеђен кворум за одлучивање.

Крајем маја ове године истичу мандати директору и замјенику директора Граничне полиције БиХ – Зорану Галићу и Фахрудину Халачу, директору Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсаду Вилићу и његовим замјеницима
Ранку Вуковићу и Ивици Бошњаку, те замјенику директора Агенције за истраге и заштиту Ђури Кнежевићу. 

Filter 2019