Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Књижевни сусрет са Владимиром Кецмановићем и Дејаном Стојиљковићем

Извор: Филтер

Матична библиотека Источно Сарајево организује књижевни сусрет са писцима Дејаном Стојиљковићем и Владмиром Кецмановићем, који ће се одржати 07. априла у Културном Центру Источно Сарајево.

Дејан Стојиљковић, прозни и драмски писац, филмски и стрип-сценариста један је од најчитанијих савремених српских писаца. За свој прозни рад добио је Андрићеву награду и награду „Милош Црњански“. Роман „Константиново раскршће“ био је најчитанија књига у јавним библиотекама у Србији у 2010. години. Проза му је превођена на руски, енглески, грчки, словачки, македонски, словеначки, италијански, кинески и француски.

Владимир Кецмановић, писац, колумниста, сценариста и главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а, добитник је стипендије Фондације „Борислав Пекић“ и награда „Бранко Ћопић“, „Меша Селимовић“, „Hit libris“, „Витез српске књижевности“, „Печат времена“, „Перо Деспота Стефана“, као и Андрићеве награде за причу „Ратне игре“ из збирке „Као у соби са огледалима“. Књиге Владимира Кецмановића преведене су на енглески, француски, немачки, украјински, мађарски и румунски језик. Нека од прозних остварења доживјела су више филмских, позоришних и драмских адаптација.

Кецмановић и Стојиљковић заједно су написали трилогују “Немањићи и Каинов ожиљак” и аутори су бројних сценарија за телевизијске серије које су снимљене протеклих година.

Filter 2019