Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Калабухов у Источном Сарајеву: Још снажније везе Русије и Српске

Извор: РТРС

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов рекао да је на данашњем састанку са руководством Универзитета у Источном Сарајеву договорена чвршћа сарадња са Руском Федерацијом, као и успостављање директних веза.

 “То ће бити на корист и научницима и младим људима у Русији и Републици Српској, тако да имамо и након пандемије пуно радова и могућности”, изјавио је Калабухов.

Он је захвалио руководству Универзитета што има могућност директног комуницирања са студентима, јер је врло битно да млади људи знају шта се заиста дешавало, шта је истина.

Изразио је наду да ће у тој комуникацији изградити још чвршће везе између Русије и Републике Српске.

Руски амбасадор је, након састанка са ректором Универзитета у Источном Сарајеву Миланом Кулићем и деканом Филозофског факултета Пале Драгом Мастиловићем, одржао предавање на Филозофском факултету на Палама на тему “У сусрет 77. годишњици побједе над фашизмом”.

Кулић је изразио задовољство сарадњом Универзитета у Источном Сарајеву и универзитета у Русији.

“И овај пут су обје стране истакле задовољство да је сарадња на највишем нивоу, али да има простора и могућности да се она унаприједи. У посљедње двије године она је мало успорена због пандемије вируса корона”, рекао је Кулић.

Мастиловић је рекао да је обавеза и Срба и Руса да увијек штите своју историју од било какавог покушаја ревизије и немилосрдне пропаганде.

У холу Факултета отворена је изложба “Да се не заборави! – злочини нациста и њихових помагача над цивилним становништвом током Другог свјетског рата” које је приредило Руско историјско друштво.

Filter 2019