Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Evidentna potreba za formiranjem odjeljenja za djecu sa smetnjama u razvoju

Izvor: Filter

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić uputio je poziv za sastanak predstavnicima Gradske uprave Istočno Sarajevo, opština Istočna Ilidža i Trnovo, direktorima osnovnih škola sa teritorije ove tri opštine i predstavnicima Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Zagrljaj“.

Zajednički sastanak održan je juče u prostorijama Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Povod sastanka bila je molba Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Zagrljaj“, koja je upućena ka Opštinskoj upravi, sa namjerom da se zajedničkim snagama pokuša riješiti pitanje uspostavljanja posebnog Odjeljenja za djecu sa smetnjama u razvoju na području tri opštine.

“Opšti zaključak svih prisutnih jeste evidentna potreba za formiranjem posebnih odjeljenja za djecu sa smetnjama u razvoju, da je ovakav vid podrške neophodan kada je u pitanju vaspitanje i obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju, te da postoji potreba za sistemskim rješavanjem pitanja strukovnih zanimanja za djecu sa smetnjama u razvoju”, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Svi prisutni izrazili su saglasnost za formiranje posebnog odjeljenja. Zajednički, kao najbolje rješenje, odlučeno je da se odjeljenje oformi u prostorijama Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu, čije rukovodstvo je rado ustupiti prostor.

Posljednji korak ove inicijative, jeste zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za dobijanje saglasnosti za formiranje posebnog odjeljenja za učenike sa smetnjama u razvoju, zaključeno je na kraju sastanka.

Filter 2019