Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Штитим интересе Српске; Вјерујем да ћемо потврдити јединство

Извор: РТРС

Штитим интересе Републике Српске, јер Бошњаци желе да омогуће доношење одлука на нивоу БиХ које нису у складу са Уставом, рекао је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске Милорад Додик српски члан Предсједништва БиХ.

“Институт посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске користим да затражим подршку посланика, јер се на нивоу БиХ дешавају ствари које су видљиве и гдје се, због нараслог бошњачког опортунизма и национализма, покушава рушити уставни поредак и институције довести до апсурда”, истакао је Додик.

Подсјетио је да је на посљедној сједници Предсејдништва БиХ гласао против одлука које су штетне за интересе Републике Српске, а добиле су и негативно мишљење Министарства просвјете и културе Републике Српске.

“Вјерујем да ћемо потврдити јединство у одбрани интереса Републике Српске”, поручио је он и нагласио да је покретање виталног интерса у складу је са Уставом.

Он је нагласио да је закључком Народне скупштине Републике Српске са 27. посебне сједнице од 1. фебруара ове године, прецизирано да српски члан Предсједништва БиХ, прије сваке сједнице, достави све материјале предсједнику Републике Српске ради заузимања ставова у адекватном временском року.

“Поступајући по наведеном закључку, предсједнику Републике редовно достављамо потребне материјале о сједницама Предсједништа БиХ, као и релевантним институцијама Републике Српске, како бисмо добили њихове јасне ставове којима се руководим у даљем поступању”, навео је Додик.

Filter 2019