Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Фарса око Добровољачке треба да покрије процедуру

Извор: РТРС

Апелационо вијеће Суда БиХ изрекло је некадашњем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину политичку пресуду, док фарса око Добровољачке треба да покрије процедуру, а не да се дође до истине и да се осуде кривци, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је истакао да је огромно неповјерење српске стране према Тужилаштву и Суду БиХ, да је то све цинично, непримјерено, те да не доводи ни до каквог помирења нити правде.

Након што је Апелационо вијеће јуче смањило казну Махмуљину са 10 на осам година, Додик је рекао да је то неправедно и да се о томе упорно говори годинама уназад.

“Вјероватно ће му још смањивати. Ово није суд правде, ово је суд који треба да опере лоше ствари, као што је Махмуљин који је био командант и надлежан за јединицу “Ел муџахедин” која је вршила стравичне злочине које тада свијет није опажао док није видио сличне у Сирији и на другим дестинацијама гдје политички острашћени исламисти одсијецају главе својим противницима”, додао је Додик.

Према његовим ријечима, апсолутно је јасно да је то политичка пресуда, да је Махмуљин све вријеме суђења био слободан, а и са Дудаковићем не желе да заврше.

Filter 2019