Tue. May 17, 2022
ћирилица /латиница

“Дани отворених врата” на Филозофском факултету

Извор: Филтер

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су одржани “Дани отворених врата”. Пројекат је покренут прије три године с циљем упознавања будућих студената са свим студијским програмима и могућностима које им нуди Филозофски факултет.

“Филозофски факултет Пале је један од највећих на нашем Универзитету и многи га још зову и “Универзитет у малом”. Због тога је важан фактор за развој како студентског стандарда тако и саме општине и града. Због свега тога неопходно је радити на његовом развоју и давати себе јер тако радимо и за друштвено добро”, рекао је Борис Шкипина, предсједник Савеза студената Филозофског факултета.

Шкипина је додао да пројекат “Дани отворених врата” на Факултет доводи више од 350 средњошколаца из источног дијела Републике Српске, који се на најбољи могући начин информишу о свим катедрама и смјеровима, те квалитету студија.

“Трудићемо се да овај пројекат буде све бољи, јер тако радимо за добро свих нас. Филозофски факултет, али и фруги смјештени на подручију општине Пале, главни су фактори развоја наше локалне заједнице”, навео је Шкипина.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић рекао је да је циљ да што више матураната упише факултете у Републици Српској и да остану у Српској, јер је то најбољи гарант њеног опстанка и напретка у будућности.

Он је додао да су сарадња и интернационализација један од главних фактора у развоју модерног факултета сваког универзитета, те да ће и даље наставити да раде у том смијеру.

“Идеја је да се матуранти упознају шта Факултет нуди осим студија. То су и смјештајни капацитети, Филозофски факултет посједује објекат са више од 4.000 метара квадратних, 36 учионица које су најсавременије опремљене за извођење разних видова наставе”, изјавио је Мастиловић, преноси Срна.

Према његовим ријечима, Филозофски факултет често организују разне културне манифестације, књижевне вечери, изложбе слика, ревије филмова.

Асистент на Kатедри за новинарство и политикологију Филозофског факултета Филип Матић рекао је да је у оквиру манифестације “Дани отворених врата” данас дошло 130 матураната са подручја Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, регије Бирач и Семберије да би се упознали са студијским програмима овог факултета.

“Желимо да донесу најбољу одлуку, а то је да остану и студирају у Републици Српској у Источном Сарајеву”, истакао је Матић.

Планирано је да идуће суботе дође око 150 матураната из Херцеговине, Фоче, Сокоца, Хан Пијеска, а прије 15 дана у посјети су били матуранти из Пала.

Filter 2019