Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

Oпрезно приликом паљења ватре и уређења имања

Извор: ФИЛТЕР

Полицијска управа Источно Сарајево апелује  на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења својих имања чине на одговоран начин и на површинама које могу контролисати, како би спријечили неконтролисано ширење ватре која би могла угрозити имовину али и људски живот.

Посебну опасност представља неконтролисано спаљивање горивог материјала у близини шумских комплекса и засада усљед чега може доћи до шумског пожара или прожара на отвореном простору који могу проузроковати  велику материјалну штету.

Законом је предвиђена новчана казна у износу од 100 до 1.000 КМ за прекршај физичког лица, које пали коров или други пољопривредни отпад без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и за лице које не предузме све неопходне мјере и радње на спречавању ширења ватре.

Током мјесеца марта евидетирана су три пожара која су изазвана усљед паљења траве и ниског растиња и то два на подручју Пала и један у Трнову, у којима није било повријеђених лица али је наступила материјала штета.

Полицијска управа Источно Сарајево ће предузети све законске мјере против свих лица за која се утврди да су изазвала пожар  и тиме угрозила животе и здравље људи или причинила материјалну штету.

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је да грађани одмах обавијесте надлежну Ватрогасну јединицу на број 123 или најближу Полицијску станицу на број 122.

Filter 2019