Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Šta je sve Srpska nabavila: U skladištima 190.000 litara ulja, 2.000 tona pšenice…

Izvor: Glas Srpske

Vlada Republike Srpske je u sklopu interventnih nabavki do danas kupila 190.000 litara ulja, 190.000 kilograma šećera te 863.430 konzervi i 2.000 tona pšenice za šta je izdvojeno više od četiri miliona maraka sa PDV-om.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS kazali su “Glasu Srpske” da je ugovor o nabavci jestivog ulja sklopljen sa “Bimalom” iz Brčkog.

– Nabavljena je količina od 190.000 litara u vrijednosti od 666.900 KM sa PDV-om. Roba je skladištena kod dobavljača – kazali su u Ministarstvu trgovine.

Šećer je nabavljen od „Studen Agrana“ iz Brčko i za 190.000 kilograma utrošeno je 273.429.

–  Za nabavku konzervirane hrane (različite vrste – mesne i prerađevine od ribe, povrće) ugovor je sklopljen sa „Sava Semberijom“ iz Bijeljine, “Trivasom” iz Prnjavora i „NV trejdom“ iz Teslić. Nabavljeno je 863.430 konzervi u vrijednosti od 1.343.085 KM sa PDV-om. Ostavljen je prostor za dodatnu nabavku ovih namirnica – rekli su u Ministarstvu trgovine.

Nabavljena je i pšenica, a ugovor je sklopljen sa „Kutjevom“ – Poslovna jedinica „Žitopromet“ Bijeljina.

– Kupljeno je 2.000 tona pšenice u vrijednosti od 1.739.228 KM sa PDV-om (sa uračunatim skladištenjem). U toku je nabavka dodatnih količina pšenice – naglasili su u Ministarstvu trgovine.

Zbog nemogućnosti ponuđača da ispoštuju uslove tenderske dokumentacije poništena je nabavka soli i u toku je pokretanje nove procedure nabavke.

– Takođe, zbog promjena na tržištu nafte i naftinih derivata, odnosno značajnog pada cijena na svjetskom tržištu u toku same procedure nabavke i visoke cijene dostavljenih ponuda, poništen je postupak nabavke nafte i u toku je pokretanje nove procedure nabavke – naveli su u Ministarstvu trgovine.

Vlada Republike Srpske usvojila je na sjednici održanoj 3. marta  informaciju o mogućnostima realizacije interventnih nabavki roba, te donijela zaključak kojim se nalaže nabavka osnovnih životnih namirnica i nafte u iznosu od 15 miliona KM.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo trgovine i turizma da, u koordinaciji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, po hitnom postupku, izvrši nabavku i obezbijedi skladištenje navedenih roba/proizvoda.

Filter 2019