Wed. May 25, 2022
ћирилица /латиница

ФК “Романија” донирана спортска опрема вриједна 10.000 КМ

Извор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Руководство општине Пале и чланови управе Фудбалског клуба Романија угостили су данас конзула и помоћника амбасадора Републике Словачке у БиХ Патрика Турошика.

Састанак је одржан у кабинету начелника Бошка Југовића, а након састанка заједно су обишли просторије нашег фудбалског клуба те уручили донацију, спортску опрему вриједну 10.000 КМ.

Управа клуба изразила је велику захвалност Ацу Станишићу који је уједно био иницијатор и посредник у реализацији ове донације.

“Желим првенствено да се захвалим словачкој амбасади на овој донацији која ће нам много значити у даљем раду клуба и самом тренажном процесу. Ово ће значити нашим првотимцима, а и нашој омладинској школи која броји преко 100 чланова. Тренутно радимо реконструкцију постојећих клубских просторија и свлачионица, а у наредном периоду нам је циљ да оспособимо гријање у просторијама”, изјавио је члан управе ФК Романија Милош Пелемиш.

Конзул Републике Словачке у БиХ Патрик Турошик каже да му је веома драго што је Словачка амбасада помогла младима у овој општини гдје је великом броју популације спорт у крви.

“Јако ми је драго што сам данас овде и бићу први човјек који ће доћи на једну од фудбалских утакмица. Захвалан сам и начелнику Бошку Југовићу који увелико помаже спорт на Палама и желим вам пуно среће и држим фиге за наредне спортске успјехе”, поручио је Турошик.

“Желим да изразим задовољство посјетом словачког конзула и желим да му се захвалим на поклону нашем фудбалском клубу, јер то је најстарији спортски клуб на подручју општине Пале. Уложили смо много труда да спасимо ФК Романија и сигурно да нам је ова помоћ добродошла”, закључио је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Filter 2019