Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

У Београду ухапшено 14 педофила, један има 82 године

Извор: Срна

У Београду је ухапшено 14 особа због педофилије, које су дијелиле садржаје настале искоришћавањем дјеце од седам до 14 година у порнографске сврхе.

Ова лица, стара од 22 до 82 године, ухапшена су у оквиру полицијске акције “Армагедон”, саопштено је из МУП Србије.

На терет им је стављено да су дужи период, путем интернет апликација и коришћењем претраживача који омогућавају прикривање локације, преузимали, чували на хард дисковима рачунара и дијелили садржаје настале искоришћавањем дјеце у порнографске сврхе.

Како се сумња, са својих налога су, путем друштвених мрежа, ступали у контакт са малољетним лицима, а такође су преко тих мрежа слали фотографије и видео записе порнографске садржине, настале експлоатацијом малољетних лица.

Полиција је приликом претреса станова и рачунара осумњичених пронашла велику количину видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, садржаје сексуалне експлоатације дјеце од седам до 14 година и поруке сексуалне садржине којима су осумњичени полно узнемиравали дјецу и малољетна лица.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Истовремено, против једног 36-годишњака биће поднесена кривична пријава надлежном тужилаштву за кривично дјело приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију.

Ухапшена су на терет стављена кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу и полно узнемиравање.

Ријеч је о лицима чији су иницијали Ф.С, М.Ђ, И.Т, В.Т, З.Ф, И.М, Г.В, А.А, Д.Г, В.Ђ.Р, С.Ј, Н.С, А.Ј. и А. А.

Акцију су спровели припадници МУП Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала СБПОК-а, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је рекао да ће полиција хапсити педофиле и нарко-дилере и све оне који уништавају дјецу и породицу, оно што је највредније и најдрагоцјеније.

Вулин је напоменуо да је Одјељење за високотехнолошки криминал од 1. новембра 2020. до 1. марта ове године поднијело 154 кривичне пријаве против 103 особе због извршења 268 кривичних дјела против полне слободе на штету малољетних лица, што је више него дупло у односу на 2019. или 2018. годину.

Filter 2019