Mon. May 16, 2022
ћирилица /латиница

У бази 300 особа којима је забрањен улазак у БиХ, међу њима 27 држављана Србије

Извор: ФИЛТЕР

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић рекао је данас да се у бази Регистра одређених странаца налазе имена око 300 људи којима је забрањен улазак у БиХ. Он је додао да је у бази 27 држављана Србије.

Ујић је навео и то да је улазак у БиХ забрањен за 60 држављана Црне Горе, више од 70 држављана Албаније и исто толико Турске.

“Одлуку о забрани уласка у БиХ и квалификацију да неко предстаља пријетњу јавном реду и миру и поретку у БиХ доноси Обавјештајно-безбједносна аганција, а не Служба за послове са странцима. Служба обавља технички дио, а то је уношење у базу РОС-а “аката и пријетњи”, по којима законски мора да поступа Гранична полиција”, појаснио је Ујић, преноси РТРС.

Служба за послове са странцима додаје Ујић, не може да утиче на акте других безбједносних агенција, нити зна да ли ће у наредном периоду бити још пријетњи.

“То треба питати надлежне из ОБА”, рекао је Ујић.

Подсјећамо, половином мјесеца на граничном прелазу Вардиште у БиХ улазак је забрањен професору историје Милошу Ковићу, потом и бившем команданту Жандармерије Србије Братиславу Дикићу. Последњи који је објавио да је добио забрану уласка у БиХ је адвокат из Београда Горан Петронијевић.

Filter 2019