Tue. May 17, 2022
ћирилица /латиница

Ухапшено 14 припадника Беливукове групе

Извор: Срна

Српско Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је данас у Београду ухапшено 14 чланова организоване криминалне групе осумњичене за трговину дрогом, чија су три припадника већ у затвору.

Београдске Вечерње новости јавиле су да ј ријеч о члановима криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва, наредба о спровођењу истраге донесена је против укупно 17 особа – Лазара Маринковића, Марка Трајковића, Вељка Огурлића, Стефана Симића, Уроша Булајића, Марка Прље, Александра Крстића, Луке Гемаљевића, Алексе Кошутића, Борислава Мармута, Предрага Вучковића, Луке Остојића, Луке Мумовића, Стефана Милановића, Николе Филиповића, Василија Николовског и Алексе Васића.

Ова организована криминална група, односно организатор, припадници, више малољетних лица и више НН лица су у периоду од 17. маја 2021. до 29. марта 2022. године продавали дрогу на сплавовима Порт и Фристајлер, као и у клубу Касина у Београду, а достављали су је и на тражене адресе и продавали је на београдским улицама.

Група се терети за куповину и продају кокаина у количини од најмање 590 грама, 10,9 килограма марихуане и амфетамина, односно такозваног спида у неутврђеној количини чијом су продајом остварили зараду од најмање 7.559.250 динара /64.300 евра/.

Приликом претреса пронађена је извјесна количина опојне дроге и ватреног оружја.

Хапшење су по налогу Тужилаштва за организовани криминал и након вишемјесечног предистражног поступка извршили припадници Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије.

Свим ухапшеним особама одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал, наводи се у саопштењу.

Filter 2019