Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Uhapšena dva odbornika SDS-a, Babalj traži da ih puste na slobodu

Izvor: RTRS, BN

Odbornici SDS-a u Skupštini opštine Foča Ognjen Bodiroga i Milorad Kostić uhapšeni su sinoć zbog sukoba sa drugim odbornikom u Skupštini.

Policijski službenici juče su lišili slobode lica inicijala M.K. i O.B., oba iz  Foče zbog počinjenog krivičnog djela „Tjelesna povreda“, saopšteno je iz Poliicjske uprave Foča.

U saopštenju se navodi da je Policijskoj upravi Foča prijavljeno da je u sali Centra za kulturu i informisanje Foča, prilikom održavanja redovne sjednice Skupštine opštine Foča, došlo do fizičkog napada između lica inicajala M.K., O.B. i M.N. iz Foče.

“Tom prilikom lice inicijala M.N  je zadobilo tjelesne povrede, istom  je pružena ljekarska pomoć u  Domu zdravlja Foča nakon čega je otpušten na kućno liječenje. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okužnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Tjelesna povreda“, saopšteno je iz policijske uprave.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Babalj zatražio je puštanje iz pritvora Bodiroge i Kostića.

Na Fejsbuk stranici SDS-a Babalj, koji je i predsjednik Odbora za bezbjednost NSRS, objavio je sinoć da ima informaciju policija namjerava da zadrži Bodirogu i Kostića u pritvoru tokom noći što, kako tvrdi, “predstavlja čin tamničenja narodnih odbornika što je nedopustivo”.

– Tražimo hitno puštanje iz pritvora odbornika SDS-a koji su privedeni u policiju nakon sukoba sa drugim odbornikom fočanske skupštine tokom sinoćnjeg skupštinskog zasjedanja – naveo je on.

Filter 2019