Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Ухапшена два одборника СДС-а, Бабаљ тражи да их пусте на слободу

Извор: РТРС, БН

Одборници СДС-а у Скупштини општине Фоча Огњен Бодирога и Милорад Костић ухапшени су синоћ због сукоба са другим одборником у Скупштини.

Полицијски службеници јуче су лишили слободе лица иницијала М.К. и О.Б., оба из  Фоче због почињеног кривичног дјела „Тјелесна повреда“, саопштено је из Полиицјске управе Фоча.

У саопштењу се наводи да је Полицијској управи Фоча пријављено да је у сали Центра за културу и информисање Фоча, приликом одржавања редовне сједнице Скупштине општине Фоча, дошло до физичког напада између лица иницајала М.К., О.Б. и М.Н. из Фоче.

“Том приликом лице иницијала М.Н  је задобило тјелесне повреде, истом  је пружена љекарска помоћ у  Дому здравља Фоча након чега је отпуштен на кућно лијечење. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окужног јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се предузму све мјере и радње у циљу документовања кривичног дјела „Тјелесна повреда“, саопштено је из полицијске управе.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бабаљ затражио је пуштање из притвора Бодироге и Костића.

На Фејсбук страници СДС-а Бабаљ, који је и предсједник Одбора за безбједност НСРС, објавио је синоћ да има информацију полиција намјерава да задржи Бодирогу и Костића у притвору током ноћи што, како тврди, “представља чин тамничења народних одборника што је недопустиво”.

– Тражимо хитно пуштање из притвора одборника СДС-а који су приведени у полицију након сукоба са другим одборником фочанске скупштине током синоћњег скупштинског засједања – навео је он.

Filter 2019