Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Увјерљива побједа Ене Цвитан на Осмомартовском шаховском турниру

Извор: ФИЛТЕР

Хрватски ФИДЕ мајстор Ена Цвитан оставила је поен и по иза себе супарнице на Трећем међународном осмомартовском турниру, одржаном од 5. до 7. марта у Источном Новом Сарајеву.

Освојила је 6½ поена из седам партија, ремизиравши једино са другопласираном Аном Бендераћ, женским велемајстором из Србије.

ШK Славија је за свих 17 шахисткиња из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније и БиХ обезбиједио награде укупне вриједности 2.140 евра.

Турнир је рејтингован, а такмичарке су имале на располагању 60 минута за размишљање током партије и додатних 30 секунди за сваки повучени потез.

Табела: Ена Цвитан 6½, Ана Бендераћ 5, Kатарина Несторовић и Милена Вујчић 4½, Тихана Ивековић, Ања Јовановић, Матеја Поповић, Анђела Динић, Тијана Ракић и Јана Ангјелкоска 4, Ирена Несторовић и Теодора Велева 3½, Нермина Азирај 3, Сања Билић и Илијана Велева 2½, Ђурђина Гајовић 2, Татјана Тодоровић 1½.

Директор турнира је Јово Јањић, а судили су Мирза Миралем, Зоран Лубура и Снежана Мрковић.

Спортску манифестацију су подржали Општина Источно Ново Сарајево, Влада РС, Амбасада Републике Србије у БиХ и Град Источно Сарајево.

Filter 2019