Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Uveden limit na podizanje gotovine u Sberbanci, dnevno do 1.000 KM

Izvor: FILTER

Klijenti Sberbanke mogu da u toku radnog dana podignu do 1.000 maraka u poslovnicama ove banke, dok za veći iznos treba da podnesu zahtjev.

To je danas objavljeno na sajtu Sberbanke Banjaluka.

“Zahtjevi za isplatu gotovine sa transakcionih računa i računa po viđenju u iznosima do 1.000 KM se mogu realizovati u poslovnicama banke u toku radnog vremena” navodi se u saopštenju Sberbanke.

Zahtjevi za isplatu gotovine sa transakcionih i računa po viđenju u iznosima većim od 1.000 KM će se primati u poslovnicama banke u toku radnog vremena a biće realizovani u periodu od 48 do 72 časa.

“O tome će klijenti biti obavješteni putem telefona. Klijenti koji ne dobiju poziv u roku od 48 časova od trenutka predaje zahtjeva se mogu lično informisati o vremenu realizacije svog zahtjeva u poslovnicama Banke u toku radnog vremena poslovnica – navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, Agencija za bankarstvo Republike Srpske jutros je donijela odluku da banka u sljedećih 48 sati obustavi obavljanje usluga platnog prometa, bez obzira na kanale primanja platnih naloga.

Klijenti Sberbanke zahtjeve za isplatu gotovine po oročenim depozitima mogu predati uz prilaganje ugovora o oročenom depozitu.

“Naše platne kartice, POS terminali i bankomati će raditi u standardnom režimu bez ograničenja i u skladu sa važećim limitima”, naveli su u Sberbanci.

Filter 2019