Топлане: Потписан уговор о реконструкцији котловнице

Извор: Срна

Представници “Топлане – Источно Ново Сарајево” и предузећа “Радис” потписали су уговор за израду Главног машинског, електро и грађевинског пројекта реконструкције котловнице од 20 мегавата, који предвиђа да ће главни енергент бити природни гас.

Уговор су данас потписали вршилац дужности директора “Топлане – Источно Ново Сарајево” Дејан Берјан и технички директор предузећа “Радис” Источно Сарајево Јована Пржуљ.

Берјан је рекао Срни да је једино “Радис” задовољио техничке услове за израду овог пројекта, а да је потписивању уговора претходила израда Идејног пројекта и стратегије развоја “Топлане”, као и израда елабората о стању дистрибутивне мреже вреловода.

“Реконструкција је неопходна јер више немамо снаге за прикључење нових објеката, а наш град се константно гради и шири”, навео је Берјан.

Он је истакао да је пројектним задатком дефинисано да ће доћи до промјене енергента. Главни енергент ће бити природни гас, а алтернатива лож уље, што ће довести до промјене садашњег енергента – мазута, који је еколошки неприхватљив за Источно Сарајево.

Израдом Главног машинског, електро и грађевинског пројекта реконструкције котловнице од 20 мегавата, биће познат износ процијењене вриједности саме реконструкције.

“По изради пројекта видјећемо колико средстава је потребно и направити план финансирања. Једна од могућности је кредитно задужење, друга подршка општине Источно Ново Сарајево и Владе Републике Српске, јер Топлане нису у могућности да то саме финансирају”, навео је Берјан.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com