Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Studenti osudili skandaloznu odluku o zabrani ulaska u BiH profesoru istorije

Izvor: FILTER

Unija studenata Republike Srpske i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu najoštrije osuđuju sramnu odluku Obavještajno-bezbjedonosne agencije i Granične policije BiH, kojom se zabranio ulazak u Bosnu i Hercegovinu prof.dr Milošu Koviću.

Unija studenata Republike Srpske i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu ističu da se radi o veoma uglednom profesoru koji širom Republike Srpske govori o istoriji srpskog naroda, što je očigledno zasmetalo određenim strukturama političkog Sarajeva, te su donijeli takvo skandalozno rješenje. 

“Takvim postupkom, naši studenti katedre za istoriju i arheologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uskraćeni su za nastavni proces kada su u pitanju predmeti na kojima je profesor Ković odgovorni nastavnik. Zahtjevamo od nadležnih institucija da hitno i bez odlaganja stave van snage skandaloznu odluku kako bi se nastavni proces odvijao bez problema, jer u suprotnom studenti će svoje nezadovoljstvo izraziti putem javnih okupljanja”, navodi se u saopštenju.

Filter 2019