Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Студенти осудили скандалозну одлуку о забрани уласка у БиХ професору историје

Извор: ФИЛТЕР

Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву најоштрије осуђују срамну одлуку Обавјештајно-безбједоносне агенције и Граничне полиције БиХ, којом се забранио улазак у Босну и Херцеговину проф.др Милошу Ковићу.

Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву истичу да се ради о веома угледном професору који широм Републике Српске говори о историји српског народа, што је очигледно засметало одређеним структурама политичког Сарајева, те су донијели такво скандалозно рјешење. 

“Таквим поступком, наши студенти катедре за историју и археологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, ускраћени су за наставни процес када су у питању предмети на којима је професор Ковић одговорни наставник. Захтјевамо од надлежних институција да хитно и без одлагања ставе ван снаге скандалозну одлуку како би се наставни процес одвијао без проблема, јер у супротном студенти ће своје незадовољство изразити путем јавних окупљања”, наводи се у саопштењу.

Filter 2019