Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

“Слобода кроз голготу”: Академија и изложба фотографија о егзодусу сарајеских Срба

Извор: ФИЛТЕР

У оквиру обиљежавања 26 година од егзодуса сарајевских Срба, у Културном центру Источно Ново Сарајево сутра ће бити уприличена академија „Слобода кроз голготу“ и изложба фотографија.

Изложбу фотографија и академију, која ће почети у 19.00 часова, заједнички организују Град Источно Сарајево и Културни центар Источно Ново Сарајево.

На академији је предвиђено обраћање градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића и предсједника Скупштине града Бранка Коромана, најављено је из Градске управе.

У сриједу, 16. марта, егзодус сарајевских Срба 1996. године биће обиљежен на Сокоцу у организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске, на основу Програма обиљежавања значајних историјских догађаја од републичког значаја у 2022. години.

У 12.00 часова на Војничком гробљу Мали Зејтинлик биће служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске, након чега слиједи полагање вијенца и цвијећа и обраћање званичника.

Након тога, од 13.00 часова, у манастиру Светог Георгијa на Равној Романији биће служен парaстос погинулим борцима.

Програм ће бити реализован уз присуство представника институција Републике Српске, руководства Града Источно Сарајево и општина у саставу града, представника невладиних организација и удружења од јавног интереса проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука.

Filter 2019