Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Селимовић и Шеховац: Сарадња добра, нетачни наводи о нарушеној безбједносној ситуацији

Извор: ФИЛТЕР

Руководства МУП-а Кантона Сарајево и ПУ Источно Сарајево поручују грађанима да не придају значај нетачним и непровјереним информацијама које се повремено објављују на друштвеним мрежама и појединим интернет порталима, а тичу се покушаја стварања негативне атмосфере и нарушене безбједносне ситуације, те евентуалног изазивања различитих инцидената.

То апсолутно не одговара стварном стању на терену, поручују полицијски комесар Нусрет Селимовић и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

“Заједничка оцјена је да је безбједносна ситуација задовољавајућа, а надлежне службе, како Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, тако и ПУ Источно Сарајево, са расположивим људским и материјалним  капацитетима су у потпуности у стању да одговоре свим безбједносним изазовима из своје надлежности”, саопштено је након састанка који је данас одржан у Сарајеву.

Анализирана је тренутна безбједносна ситуација, досадашњи резултати рада и ефекти заједничког дјеловања на спречавању криминогених активности  криминалних група и појединаца. Усаглашени су одређени закључци у вези са координацијом активности и размјене података, с циљем превенције и спречавања вршења свих врста кривичних дјела.

“Заједнички закључак учесника данашњег састанка је да се овакав вид сарадње у претходном периоду показао веома корисним и да је такву сарадњу неопходно наставити и убудуће,  што ће сигурно резултовати подизањем стања безбједности на виши ниво на подручјима које покривају ове Управе”, наведено је након састанка.

Filter 2019